En herlig menighetsweekend

En herlig menighetsweekend

Nesten 100 fra Gjerpen misjonskirke vendte nesene sørover den siste helgen i mai.

Tekst: Heidi Lundsett
Bilder: Chris Millett

Både unge og eldre skulle få en herlig menighetsweekend sammen på Vegårtun leirsted på Vegårshei. Været var med på å skape en fantastisk ramme og temperaturen både til lands og til vanns var upåklagelig – til mai å være! Ungdommene var, (som ventet?) de første i vannet, allerede fredag kveld. De aller fleste andre ventet med forfriskende dukkerter til morgenen etter eller utpå lørdagen. Det ble et yrende strandliv!

Alle aldere sammen

I tillegg møttes vi til felles nyyyydelig måltider, talk show på kveldene, natursti og fotball-turnering på lørdag og På tvers-gudstjeneste på søndag. Det er herlig hvordan alle aldere er sammen en sånn helg – til og med DJDance Crew, som vanligvis er en ungdomsdansegruppe, utvidet med nye medlemmer for (anledningen som var i alderen 11 til rundt 60 år!   (Se videoen HER)

Å være sammen en helg på denne måten gir også rom for god tid og stillhet, forbønn og ettertanke, og ikke minst mange gode samtaler.

3 på weekend

Ved et bord i solvarmen møtte jeg en av menighetens trofaste gjennom mange år for en samtale om menighetsweekend. Ved stranda møtte jeg en av menighetens nyere aktive. Og i en gang (kanskje for en pause fra solen?), aktiv med en ball, møtte jeg en av nå- og fremtidens aktive medlem.

Nils Hoppestad, 74 år

Carina Olsen, 38 år

Simon Lode Thorsen, 3 år

Jeg begynte med å ville høre fartstiden på menighetsweekender, hvor mange ganger, ca, de forskjellige har vært med menigheten på tur?

Jeg visste at Carina var med for første gang, og det er jo så stas!

Simon har naturlig nok ikke rukket veldig mange, men etter å ha fylt tre år i januar, er det jo imponerende å kunne telle tre menighetsweekender!

Selv om Nils teller flere år i alder, kunne han meddele at som engasjert politiker i flere år, så har disse turene dessverre måttet komme litt bak i køen, så 5-6 ganger er nok svaret hva menighetsweekender angår.

Men når det er sagt, så kunne Nils fortelle at han var med å frakte de første brakkene til leirstedet med lastebil og mange dugnadstimer etter det er gått med for å bidra til oppgradering av stedet. Og det er jammen et flott sted!

Relasjoner er viktig

Når jeg spurte hva de tenker er bra med en sånn helg, er det lett å forstå at relasjoner er viktig. I tillegg til å leke, så kunne Simon kjapt fortelle at han hadde fått nye venner. Tre! Og Nils utdypet mer med hvor flott måte en sånn tur er for å treffe nye mennesker, knytte nye relasjoner og hvordan man blir litt kjent med hverandre utover fellesskapet i kirken. ”Og når vi bor såpass tett på hverandre i to-tre dager, blir det tid til ”den gode samtalen”. Så rent medmenneskelig er det bra for fellesskapet, særlig når generasjoner er sammen på denne måten. Det er en viktig arena, og i år er det jo over 20 ungdommer med, det er flott at de blir kjent med stedet i tillegg til leirene de sikkert også er med på her.”

Carina verdsetter også det relasjonelle med helgen. ”Vi blir kjent med hverandre på en annen måte enn bare ved og møtes på gudstjenester. Og vi ser flere gode sider ved hverandre enn vi ellers får mulighet til.” Bare det ”å være” tror Carina er en verdi i seg selv med denne turen.

Gud vil fellesskap

Jeg lurte på om det ville være annerledes å spørre de voksne hva de setter mest pris på, rent personlig, med en menighetsweekend? For Nils blir det litt av det samme, og det å kjenne hvordan fellesskapet varmer, er en god ting å ta med seg. ”Så tror jeg Gud vil fellesskap, det ligger en hemmelighet der, at vi kan være sammen i hverdag og fest, sorg og glede.”

For Carina var det lett å kjenne det personlig positivt å være med på turen for første gang. ”Jeg kjenner jeg blir behandlet som del av en familie og det er et varmt fellesskap med stor takhøyde. Og for meg har humor mye å si – og her ler vi jo masse, både generelt og på samlingene vi har felles. Det er deilig!”

Nils oppsummerte med å si at det i grunnen er god mentalhygiene å være med på denne turen, vi er sammen om noe godt, fint og rikt. Det er virkelig for alle og denne rammen med været er jo bare fantastisk.

Så oppfordringen er klar: ”Dette må vi fortsette med!”

 

OM GJERPEN MISJONSKIRKE

Gjerpen misjonsmenighet er en fri og selvstendig menighet tilknyttet trossamfunnet Misjonskirke Norge .
Vi ønsker deg varmt velkommen til fellesskapet i kirken.

 

 

SOSIALE MEDIA

KONTAKTINFO

Gjerpen misjonskirke
Luksefjellvegen 451, 3721 Skien
Tlf: 986 42 103

Kontortid:
Tirs. 09.00- 14.00
Tors. 09.00- 10.30


E-post ansatte: Kontaktinfo til ansatte og styret
E-post kontoret: postgmk@gmail.com
 

Kontonummer: 3000.30.65010

© 2019
Publiseres med eRedaktør